Infotilaisuus ja Osuuskunnan vuosikokous

Torstaina pidettiin sekä osuuskunnan sääntömääräinen vuosikokous, että yleinen infotilaisuus hankkeeseen liittyen.

Osuuskunnan kokous

Osuuskunnan kokouksessa vahvistettiin edellisen tilikauden tilinpäätös sekä valittiin osuuskunnalle uusi hallitus. Mika Ågren jättäytyi pois hallituksesta, mutta muutoin vanha hallitus jatkaa tehtävissään. Rahastonhoitajana toiminut Timo Kauppila valittiin hallituksen varajäseneksi.

Infotilaisuus

Infotilaisuuden vieraaksi saapui tietotekniikan asiantuntija Petteri Järvinen, joka houkutteli paikalla nelisenkymmentä osallistujaa. Hän kertoi tiedonsiirron historiaa ja sen jälkeen ilta keskittyi valokuitutekniikan käytännön hyötyjen esittelyyn. Nykyiset ADSL- ja mobiiliyhteydet riittävät vielä välttävästi peruskäyttöön, mutta käytännössä tehokas etätyö ja viihdekäyttö ei ole mahdollista hitaan nopeuden vuoksi. Tulevaisuuden yhteystarpeisiin valokuitu on ainoa vaihtoehto, koska mobiilidatan nopeutta ei voida nostaa fysiikan lakien tullessa vastaan.

Lisäinfoa löytyy Facebookista Kuitu16 -ryhmästä, joka on avoin kaikille verkkoon liittymisestä kiinnostuneille.

Kuituliittymän hinta

Kuituliittymän hinta asettuu tämänhetkisen arvion mukaan noin 1500 euroon hankkeen saaman Ely-keskuksen myöntämän tuen ansiosta. Tuen saamisen ehtona on kunnan osallistuminen hankkeeseen, josta kunnanvaltuusto tekee päätöksen 30.5.2017.

Kuituliittymän hinta muodostuu Ely-tukikelpoisesta runkoverkon osuudesta. Hinta 990€ maksetaan osuuskunnalle. Tukiehtojen mukaan ns. “viimeinen 100m” ei ole tukikelpoista, joten jokainen maksaa tämän tonttiosuuden itse suoraan urakoitsijalle. Hinnaksi muodostuu n. 500€ ja työn osuudelle on mahdollista saada kotitalousvähennystä.

Osuuskunta hallinnoi ainoastaan passiivista kuituverkkoa, ja valitsemme kevään aikana operaattorin hallinnoimaan aktiiviverkkoa sekä tarjottavia palveluita. Siten myös käyttömaksu jakautuu kahteen osaan. Osuuskunnan kuukausittainen käyttömaksu on alustavasti 10€/kk. Sen lisäksi käyttäjä valitsee haluamansa palvelut mielensä mukaan: esimerkiksi symmetrinen 100/100 Mbps yhteys maksaa alle 20€/kk. Siten kuukausimaksu jää kokonaisuudessaan alle 30€/kk tasolle.

Julkistamme lopulliset liittymähinnat kesäkuun alussa kunnan tuen varmistuttua 30.5.2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *