Infotilaisuus 8.6. klo. 18:00 Paukunharjun majalla

Nyt sitä saa, nopeaa nettiä nimittäin!
Ensi viikolla pääsee lopulta tilaamaan oman valokuituliittymän noin puolentoista tonnin kokonaiskustannuksella. Torstain infopläjäyksessä selviää tarkka hinta ja projektin aikataulu. Jokatapauksessa joulurauhanjulistuksen voi katsoa FullHD:nä verkosta!
Tilaisuuteen saapuu hankkeen puuhamiehiä kertomaan miten käytännön toteutus tapahtuu. Paikalle saapuvat ainakin urakointisopimuksen saanut Netel kertomaan rakennustöistä ja Monnissa pilotoitavasta mikrosahaustekniikasta, jolla valokuitu saadaan asennettua minimaalisin häiriöin katuverkon alle. Sen lisäksi paikalle odotetaan aktiiviverkkoa hallinnoivan operaattorin edustajaa sekä liittymismaksun osamaksun tarjoavan rahoituslaitoksen edustajaa. Myös projektin valvojaksi ja projektipäälliköksi tämäniltaisessa hallituksen kokouksessa kutsuttu Jukka Laine kertoo kokemuksistaan Hailuodon ja Helsingin valokuituverkkojen rakentamisessa.
Paikalle kannattaa tulla, vaikka kokisi nykyiset verkkoyhteydet tällä hetkellä riittäviksi, koska muutaman vuoden päästä ne eivät missään nimessä ole enää riittäviä. Sekä kupariin perustuvan lankapuhelinverkon ja mobiiliverkon teoreettiset rajat ovat jo vastassa, eikä lisää nopeutta ole luvassa – elleivät fysiikan lait muutu!
Valokuidun voi hankkia myöhemminkin, mutta silloin jää ilman Hausjärven kunnan ja Hämeen ELY-keskuksen tukea, joka on 70% nyt rakennettavan valokuituverkon kustannuksista. Myöhemmin mukaan liittyvä vastaa yksin kaikista kustannuksista, jolloin hinta nousee moninkertaiseksi. Tämän edullisemmin oman kiinteistön verkkoyhteyksiä ei voi saada kuntoon!
 
Tervetuloa Paukunharjulle 8.6.2017 kello 18:00 alkaen kuulemaan lisää!
Kutsu kesäkuu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *