Vierailu Tuusulaan

Kävimme tänään tutustumassa Tuusulassa jo toimivaan osuuskuntaan, joka rakensi Purolan ja Vanhakylän suunnalle nopean kuituverkon. Verkko on toiminut reilun vuoden ja käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä. Osuuskunta hallinnoi passiivista kuituverkkoa ja Soneran Avoin Kuitu vastaa palveluista.

Vierailu Tuusulan valokuiduille.
Vierailu Tuusulan valokuiduille. Kuvassa oikealla Tuusulan valokuitujen puheenjohtaja Pasi Latva-Käyrä, hänen vieressään Jukka Laine ja vasemmalla Kuitu16 Pauli Pullinen. Selin kameraan Marko Ruottu, kuvaaja Joose Luukkanen.

Vierailijoita infosi Tuusulan valokuitujen puheenjohtaja Pasi Latva-Käyrä ja mukana oli myös Helsingin valokuitujen Jukka Laine. Tutustuimme ensin maastossa jakokaappiin ja kuulimme pääosin talkootyönä toteutetusta rakentamisesta. Sen jälkeen pureuduimme Teletukun tiloissa hankkeen etenemiseen.

Lopputulemana päädyimme siihen, että ajatus verkon rakentamisesta avaimet käteen -periaatteella on oikea. Talkootyötä oltiin tehty toistatuhatta tuntia, ja verkko oli sekä käyttäjämäärältä että maantieteelliseltä laajuudelta paljon pienempi. Tuusulan hanke toteutettiin ilman julkista tukea ja liittymän hinnaksi muodostui 2000€ per kiinteistö.

Vinkkeistä on varmasti hyötyä Ely-hakemuksen työstämisessä. Kuitu16 jättää tukihakemuksen vielä kuluvan kuun aikana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *