Urakoitsijan tilannekatsaus 1.11.

Hei ja tervehdys kaikille!

Kuitu16 kaivuut ovat edistyneet suunnitellusti, vaikka luntakin on jo saatu. Kaivuut ovat nyt menossa Hellämäentie sivuhaaroissa. Ne pitäisi saada valmiiksi huomisen aikana. Tämän jälkeen siirrytään Monninlinjalle Elyn tielle. Kaivuut tehdään päiväkodin kohdille, johon asennetaan Kuitu16 laitetila. Laitetila asennetaan kun kohdille tullaan. Nämä työt pitäisi olla valmiina viikon päästä. Näiden alueiden tonttikaivuut alkanevat viimeistään maanantaina. Vähän viivästyi lumentulon takia, mutta urakoitsija otti lisäkapasiteettiä jolloin homman pitäisi olla kunnossa siltä osin. Alueen tilaajille on soiteltu sisäteletöistä, joten ne edistyvät hallitusti.

Seuraavaksi siirrytään Monninlinjalta Rutikantielle. Ilkka on alueen tilaajiin yhteydessä, ja yhdessä suunnitellaan sisäasennukset ja kaapelin tuloreitti tonteilla. Tilaajat voivat jo valmiiksi miettiä, miten haluavat kaapelit asennettavaksi. Kun Rutikantien varressa olevat tiet on kaapeloitu, siirrymme takaisin Monninlinjalle; nyt asennuspuoli muuttuu, joten kaivuut alkaa Holintien pohjoispäästä kohti laitetilaa. Kaivuut pitäisi olla valmiita marraskuun loppupuoliskolla. Telemies on jo tehnyt jatkoja, joten työt on siltä osin edistyneet suunnitellusti.

Mikroputkialueella tonttikaivuita on tehty, mutta siellä lumi on vähän hidastanut kaivuita. Lumi on myös tehnyt pihat liukkaiksi, joten jälkiä jää nyt enemmän nurmikolle kun haluaisimme… mutta kaikkemme teemme että emme sotkisi pihoja. Sinne on myös tullut apuja tonttikaivuihin. Pienkaivinkone kaivelee niitä pihoja joihin ei täryauralla päästä. Kaapelin puhallukset alkavat heti kun tonttikaivuut on tehty alueelle. Uskon ja toivon että viikossa päästäisiin jo puhaltamaan ja samantien tekemään jatkot.

Edelleen lähdetään siitä, että verkko olisi käytössä marraskuun lopussa. Pidetään sormet ristissä että lunta eikä pakkasta tulisi liikaa, tai ainakin niiden tuleminen tulisi vasta Joulukuun puolella!

Timo Rasi / Netel

2 thoughts on “Urakoitsijan tilannekatsaus 1.11.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *