Valokuituliittymän käyttöönotto

Rakentaminen etenee kutakuinkin aikataulussa ja liittymien käyttöönotto pitäisi onnistua joulukuun aikana, kunhan pakkanen ei iske viime metreillä ja sotke viimeisiä maansiirtotöitä. Nykyistä nettiliittymää ei silti kannata irtisanoa ihan vielä, vaan odottaa kuun lopulle. Tiedotamme töiden etenemisestä keskiviikkona 29.11. jolloin liittymän ehtii vielä irtisanoa marraskuun aikana.

Valokuituliittymän avaimet käteen –toimitukseen sisältyy verkkopääte, joka asennetaan sisätöiden yhteydessä kaikille jotka ottavat valokuituliittymän käyttöön viimeistään 1.3.2018 alkaen. Jos liittymä otetaan käyttöön myöhemmin, asennetaan verkkopääte käyttöönoton yhteydessä, ja liittymän avaamisesta veloitetaan hinnaston mukainen asennusmaksu 200€ (sis. alv). Päätelaitetta ei asenneta jos liittymää ei oteta heti käyttöön, koska silloin meillä olisi monen tonnin laitteet tyhjän panttina. Pahimmassa tapauksessa laite olisi kuitenkin uusittava sen vanhennuttua, mikäli liittymän otetaan käyttöön vasta vuosien kuluttua. Sisäasennusten yhteydessä asentaja pyytää kuittauksen otetaanko liittymä käyttöön heti vai ei.

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksen saamiseksi toimitamme marraskuun aikana kuitin/maksuerittelyn sekä valmiiksi täytetyn lomakkeen.

TV kuituverkossa

Televisiolähetyksiä voi katsoa valokuituverkon välityksellä kahdella eri tavalla:

 1. Perinteinen tapa – katsot eri kanavien ohjelmia silloin kun niitä lähetetään:
  Liittymähintaan sisältyy perustason tv-kanavat. Niiden katsominen edellyttää Maxivisionin viihdeboksin tilaamista. Hinta tällä hetkellä on 119€/kpl ja näitä tarvitaan 1 kpl per televisio. Ensimmäisen käyttö sisältyy kk-maksuun, ja toisesta alkaen maksu on 6e/kk per boksi. Rinnalla kannattaa säilyttää vanhat antennilaitteet kakkos- ja kolmostelkkareissa jos ei halua maksaa extraa.
  Ohjelmia voi tallentaa ostamalla tallennuspalvelun.
  Lisätietoja ja tilauslomake: https://my.maxivision.fi/p/kuitu16
 2. Nykyaikainen tapa – katsot ohjelmia verkkopalveluista (Areena, Katsomo, Ruutu, Netflix, Youtube, Amazon Prime, jne.) silloin kun haluat:
  Uusimmat älytelkkarit (smart-tv) osaavat yhdistyä suoraan näihin palveluihin. Yhdistä tv verkkoon ja kaikki toimii.
  Ohjelmia voi tietysti katsoa suoraan netistä myös tietokoneella, tabletilla tai puhelimella. Ohjelmat saa isolle ruudulle esim. Chromecastilla ja Applellakin on omia tuotteitaan.
  Ohjelmat voi tallentaa epävirallisilla apuohjelmilla. Koska tässä liikutaan harmaalla alueella, ei OSK voi ohjeistaa asiassa tarkemmin.

Rakennustyöt

Rakennustöiden jälkeen urakoitsija siivoaa paikat ennalleen. Jos työn jäljessä on sanomista, kannattaa siitä ilmoittaa suoraan urakoitsijalle. Yhteystiedot täällä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *