Verkon valmistuminen venähtää tammikuulle

Osuuskunnan hallitus kokoontui tänään 7.12. ja keskusteli verkon valmistumisen tilanteesta. Tällä hetkellä näyttää selvältä, ettei koko verkko mitenkään ehdi valmistua jouluun mennessä, koska liittymistä vasta 15% on täysin valmiita. Kun lunta tupruttaa lisää niin työtahti tuskin tästä kiihtyy riittävästi.

Rakennustöiden tilanne

Tällä hetkellä runkolinjasta on valmiina 95% joten talvi ei ehdi pysäyttää sen valmistumista. Laitetila on myös täysin valmis parin viikon sisällä, ja kaikki jatkokset, kaapelipuhallukset ja hitsaukset saadaan tehtyä vuoden loppuun mennessä. Sen sijaan pihojen maansiirtotöistä on vielä 25% tekemättä, joten pahimmassa tapauksessa kovat pakkaset ja lumi voivat viivästyttää joidenkin liittymien rakentamisen kevääseen.

Märkä keli on vaikeuttanut liittymien rakentamista ja pehmeään nurmeen jää koneista odotettua suuremmat jäljet. Kaikki loput tonttityöt tehdään kaivinkoneella, koska täryaura pelkästään sutii märässä nurmessa tai lumessa. Lumen tultua ei ole järkevää tai edes mahdollista siistiä pihoja, joten koko verkko käydään läpi keväällä ja siistitään tarpeen mukaan. Akuutit ongelmat toki korjataan välittömästi.

Liittymien käyttöönotto ja määräaikaiset liittymät

Aloitamme liittymien käyttöönoton vuodenvaihteessa. Tiedotamme vielä välipäivien aikana tilanteesta, mutta näillä näkymin on varminta pitää nykyinen liittymä voimassa toistaiseksi.

Liittymäkirppis

Monella on voimassa määräaikainen sopimus. Jotta ei menisi “rahat hukkaan” kuituliittymää avatessa, niin avaamme liittymäkirppiksen Kuitu16- facebook-ryhmään. Sen kautta voit tarjota oman mobiililittymäsi käyttöön sopimuskauden loppuajaksi pientä korvausta vastaan sitä tarvitsevalle. Ja kannattaa myös kysyä omasta tuttavapiiristä onko esimerkiksi nuorisolla tarvetta mobiililiittymään esim. tabletissa. Jos et ole facebookissa, voit ilmoittaa ylimääräisestä liittymästä tai liittymän tarpeesta sähköpostitse kirppis(a)kuitu16.fi. Ilmoita viestissä ainakin operaattori, liittymän nopeus, mihin asti määräaikainen tilaus on voimassa ja kuinka suuren korvauksen haluat.

Päätelaite

Osuuskunnalta on tiedusteltu mahdollisuutta käyttää omaa kuitupäätettä. Omien laitteiden käyttö on sallittua, mutta niitä käyttäessä OSK tai Netplaza ei voi etänä seurata yhteyden toimivuutta. Mahdolliset huoltokäynnit tms. hoidetaan käyttäjän kustannuksella. Käyttämällä omaa laitetta ei saa alennusta liittymähinnasta.

Suosittelemme käyttämään OSK toimittamaa päätelaitetta vähintään sillattuna kuitumuuntimena, jotta OSK ja/tai Netplaza pystyy etäyhteydellä seuraamaan yhteyden toimivuutta. Emme ohjeista omien laitteiden käyttöön tai anna suosituksia sopivista päätelaitteista, vaan niiden käyttö on täysin tilaajan omalla vastuulla.

Huom! WLAN on kytkettävissä pois päältä jos sitä ei tarvitse.

Hyvää joulua

Tämä on viimeinen tiedote ennen joulua. Osuuskunta kuitu16 toivottaa hyvää joulua kaikille – koitetaan pärjätä vielä tämän joulun pyhät hitaalla netillä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *